top of page
foto%2520konings2_edited_edited.jpg

OVER ONS

Boomkwekerij De Bel is een betrouwbaar familiebedrijf met meer dan honderd jaar ervaring in het kweken van bos-, haag- en landschapsplanten. Met onze uitstekende infrastructuur en biologische teeltmethodes zetten we in op ecologisch verantwoord kweken. Hiermee leveren we topkwaliteit aan professionals in de groensector in binnen- en buitenland.

Knipsel.PNG

3 cups

Blueberries

3 cups

Flour

1½ cups

Butter

Laurent De Bel

Petrus De Bel

VIJF GENERATIES ERVARING

Meer dan 120 jaar geleden, begon onze voorouder Petrus De Bel op kleine schaal bomen te kweken. Toen dit goed lukte en een succes bleek, werd de boomkwekerij stap voor stap verder uitgebreid. Jaren lang werd ervaring en vakkennis opgebouwd door Petrus en daarna door zijn nageslacht. Zo is de passie voor het boomkweken al over vijf generaties binnen de familie doorgegeven.

 

Vandaag runnen wij, Luc en Heidi, de boomkwekerij samen met onze zoon Jelle en onze vier vaste medewerkers.

DUURZAME TEELT

Onze boomkwekerij bevat 40 hectare cultuurgrond waarvan telkens twee derde wordt gebruikt voor boomkweek. Op de overige percelen wordt de bodem systematisch verbeterd met biologische middelen en groenbemesters. Onze planten worden opgekweekt met biologische teelttechnieken en steeds met de grootste zorg voor de bodem, de planten en het milieu. Mechanische onkruidbestrijding, biologische bodemverbetering en niet-kerende grondbewerkingen zijn een evidentie.

foto rath.jpg
foto1.jpg

UITSTEKENDE KWALITEIT

Tijdens de opkweek worden onze planten bewust in een natuurlijke omgeving gehouden met natuurlijke vijanden. Deze extensieve teeltmethode resulteert in robuuste planten die gewapend zijn tegen allerlei (extreme) omstandigheden in tuinen of in de natuur. Op die manier zijn de planten zeer goed ontwikkeld en kunnen we de beste kwaliteit aan onze klanten garanderen.

TOP SERVICE

Al onze klanten kunnen steeds bij ons terecht voor allerhande advies. Richtlijnen voor het verplanten, nazorg en de organisatie van transport worden graag meegegeven. Ook specifieke verzoeken voor speciale sortering, winddichte verpakking en bewaring van planten zijn mogelijk.

foto konings6.jpg
Neem een kijkje in onze kwekerij
bottom of page